Πακέτο 10.684.800 μετοχών της ΕΥΔΑΠ που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μεταβιβάστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης προς 8,1 ευρώ ανά μετοχή (discount 12,9% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή) και η αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 86,26 εκατ. ευρώ.
Επίσημες ανακοινώσεις για την ταυτότητα του αγοραστή και του πωλήτη δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά τέτοιο πακέτο μετοχών σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς ως «κληρονομιά» από την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστές του πακέτου εμφανίζονται να είναι η Paulson&Co του γνωστού αμερικανού επενδυτή κ. Τζον Πόλσον, καθώς και το fund της Baupost. O Πόλσον στην κρίση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ το 2007 είχε στην κατοχή του CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) που του απέδωσαν περίπου 3 δις. δολάρια από την χρεωκοπία του συστήματος. Επίσης, στην αρχή της ελληνικής κρίσης «επένδυσε» στη χρεωκοπία της Ελλάδας, στοίχημα που όμως δεν του βγήκε.
Η ΕΥΔΑΠ είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης αλλά συγχρόνως είναι μια εταιρεία με γεμάτο ταμείο και μηδενικό δανεισμό.
Στη συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ (καθαρό μετά το φόρο 0,324 ευρώ ανά μετοχή) καθώς και η διανομή αποθεματικού από αφορολόγητα έσοδα 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνη Βαρθολομαίο, η εταιρεία έχει στο ταμείο της πάνω από 250 εκατ ευρώ, ενώ αναμένει από τη Geniki Bank την υποβολή business plan για τον επενδυτικό και στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης.

Το ΤΑΙΠΕΔ με 61,33% είναι ο βασικός μέτοχος της ΕΥΔΑΠ.