Το όνειρό τους να παντρευτούν στην Ελλάδα πραγματοποιούν 16 ζευγάρια από τη Σαγκάη, τα οποία επιβιβάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ»τηςANEK LINES, με προορισμό τα Χανιά. Μαζί τους ακολουθούν 56 συγγενείς και φίλοι, 20 κινέζοι δημοσιογράφοι και οι διοργανωτές του «Τhe Aegean Rosewedding 2014» («Τριανταφυλλένιοι Γάμοι στο Αιγαίο»), ένα πρόγραμμα για γαμήλιες τελετές μεγάλης κλίμακας.

Οι γάμοι Κινέζων αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη αγορά για την Ελλάδα, με τη Σαντορίνη ήδη να πρωταγωνιστεί ως δημοφιλής γαμήλιος προορισμός. Εφέτος το πρόγραμμα επισκέπτεται το Αιγαίο, μετά από διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης, με σταθμούς την Κρήτη και τη Σαντορίνη. Τα μελλόνυμφα ζευγάρια και οι συνοδοί τους θα συμμετέχουν σε γαμήλια τελετή στα Χανιά, θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη, για να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους.
Ο θεσμός «Rose Wedding» ξεκίνησε το 1998 και υλοποιείται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Τουρισμού Σαγκάης και τον Δήμο Huangpu. Οι γαμήλιες τελετές καθιερώθηκαν ως αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης και προσελκύουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, ως σήμα κατατεθέν της πόλης, ενώ συνοδεύονται από πολύ μεγάλη καμπάνια προβολής των γαμήλιων προορισμών.
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας ότι όλο και περισσότεροι πολίτες της μακρινής σας χώρας διαλέγουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μας που διαλέξατε τη χώρα μας για την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, χαιρετίζοντας την ειδική εκδήλωση προς τιμήν των νεόνυμφων, που οργάνωσε στο πλοίο η ΑΝΕΚ LINES και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα, ένας τόπος που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις». Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli ευχαρίστησε την υπουργό «για την παρουσία της στην εκδήλωση, καθώς είναι μεγάλη τιμή για τους κινέζους τουρίστες» και επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι κοιτίδα πολιτισμού και έχει μεγάλη ιστορία, όμορφα νησιά αλλά και στενούς δεσμούς με την Κίνα. Η Κίνα και η Ελλάδα είναι σαν μια οικογένεια. Θέλουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες να έρχονται εδώ επειδή αυτό θα κάνει τις σχέσεις μας πιο ισχυρές και πιο διαρκείς».
Την κινέζικη αποστολή καλωσόρισε ο καπετάνιος του πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ» κ. Ευστράτιος Καβρός, τονίζοντας την πρόθυμη συμμετοχή της εταιρίας σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προώθηση και ενίσχυση της καλής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) κ. Γιάννης Μπρας και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης.