Το περιοδικό European Voice δημοσίευσε τις αμοιβές αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις οποίες αποδεικνύεται ότι αυτός που αμείβεται πιο πλουσιοπάροχα είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος εισπράττει 374.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή μικτές μηνιαίες απολαβές 31.177 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αμοιβές του κ. Ντράγκι ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του προέδρου της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) κ Τζάνετ Γέλεν, καθώς και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν που λαμβάνουν κατά 27% χαμηλότερο μισθό.

Τον κ. Ντράγκι ακολουθούν σε αμοιβές οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι αντίστοιχα με 321.240 ευρώ ετησίως, δηλαδή 26.770 ευρώ μικτά τον μήνα.

Στην ίδια κλίμακα βρίσκεται και ο κ. Βασίλης Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό η Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανίζει να αμείβει πλουσιοπάροχα τους γραφειοκράτες του τη στιγμή που έχει επιβληθεί λιτότητα στα κράτη-μέλη.

Οι μισθοί της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εμφανίζονται χαμηλότεροι κατά 21% και 30% αντίστοιχα σε σύγκριση με αυτούς που λαμβάνουν οι ευρωπαιοι επίτροποι.