Οι επενδυτές παγκοσμίως εμφανίζονται περισσότερο διατεθειμένοι να αυξήσουν το 2014 τις θέσεις τους σε μετοχές ακινήτων, της χώρας προέλευσής τους και των αναδυόμενων αγορών, καθώς και στα πολύτιμα μέταλλα.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που προτιμούν οι έλληνες επενδυτές, και σε αντιστοιχία με το γενικά επιφυλακτικό κλίμα, σχεδόν το ένα τέταρτο των ελλήνων επενδυτών δεν σκοπεύει να προσθέσει περιουσιακά στοιχεία στις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που κατέχει, όμως το ένα τρίτο αυτών θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του επενδύσεις σε ακίνητα, γεγονός που έρχεται σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες για υψηλότερες αποδόσεις κατά το υπόλοιπο διάστημα του 2014.
Σε σχέση με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη, το 62% των επενδυτών παγκοσμίως θεωρεί κορυφαία ανησυχία του την «κρίση χρέους στην ευρωζώνη». Οι τρεις κορυφαίες ανησυχίες συμπληρώνονται με την «προοπτική αργής πορείας της οικονομίας» (46%) και τη «γενική μεταβλητότητα της αγοράς» (35%). Από όλες τις περιφέρειες του κόσμου, οι ευρωπαίοι επενδυτές (66%) είναι αυτοί που θεωρούν κορυφαία τους ανησυχία την κρίση χρέους της ευρωζώνης σε ό,τι έχει να κάνει με τις επενδύσεις στην Ευρώπη.
Για τους έλληνες επενδυτές η κρίση χρέους της ευρωζώνης αποτέλεσε την κορυφαία ανησυχία αναφορικά με τις επενδύσεις στην Ευρώπη, καθώς 41% αυτών θεωρεί την κρίση χρέους κορυφαία του ανησυχία, ακολουθούμενη από τη γενική μεταβλητότητα της αγοράς (15%) και την αστάθεια της εγχώριας πολιτικής (12%).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ