Οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας και έγκριση θεωρήσεων μακράς περιόδου και πολλαπλών εισόδων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους σημαντικότερους tour operators της Ρωσίας, τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη στη Μόσχα.
Στόχος των επαφών ήταν η ενίσχυση της ρωσικής αγοράς στη χώρα, καθώς σε συνέχεια της εντυπωσιακής αύξησης που παρουσίασε το 2013, εφέτος καταγράφει μια υστέρηση στις προκρατήσεις, η οποία αποδίδεται κυρίως στην υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Ρωσίας, το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1.352.900 Ρώσοι, καταγράφοντας αύξηση 54,7% σε σύγκριση με το 2012. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 1.341.800 ευρώ, ενισχυμένες κατά 42,2% σε σχέση με το 2012.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνος Λειβαδάς, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) του ΥΠΕΞ κ. Παναγιώτης Μίχαλος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κυρία Ελένη Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο οποίος ανακοίνωσε, την από κοινού με τον ΕΟΤ, διαφημιστική καμπάνια που πρόκειται σύντομα να υλοποιηθεί, καθώς και στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, Εξωτερικών και του ΕΟΤ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μόσχα ο γ.γ. ΕΟΤ και ο γ.γ. ΔΟΣ ΥΠΕΞ συναντήθηκαν με τον ρώσο υφυπουργό Τουρισμού κ. Grigory Sarishvili, ο οποίος εξήρε το έργο των ελληνικών προξενικών αρχών σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις καιεκτίμησε ότι και εφέτος πάρα πολλοί Ρώσοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα.Τέλος ειδική αναφορά έγινε και στην πραγματοποίηση το 2016 του Ετους Ελλάδας στη Ρωσία και του Ετους Ρωσίας στην Ελλάδα.
Στην κατεύθυνση των ενεργειών για την ενίσχυση της ροής από τη Ρωσία κινείται και το συνέδριο για τον ελληνορωσικό τουρισμό, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνου στις 24 και 25 Απριλίου.