Στη δημιουργία ενός κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Αθήνα, στο οποίο θα απασχοληθούν αρχικά 60 και εν συνεχεία 100 εργαζόμενοι, προχωρά η Hewlett-Packard (HP).

Μάλιστα, η αμερικανική εταιρία πληροφορικής βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ενεργοποίηση της εμπορική συμφωνίας με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μεταφορά των προϊόντων της στην Ευρώπη, τάση την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πολυεθνικές της τεχνολογίας.
Παράλληλα, η HP δημιούργησε ένα Solution Center στην Αγία Παρασκευή, που σχεδιάστηκε για την επίδειξη προϊόντων και λύσεων της HP, απευθυνόμενη στους εταιρικούς πελάτης.
Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Solution Center, ο managing director για την Ελλάδα και την Αφρική, κ. Στέφανος Γιουρέλης, το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης θα υποστηρίζει συνεργάτες της ΗΡ στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα απασχολήσει αρχικά 60 εργαζόμενους, που αναμένεται να φτάσουν τους 100 σε επόμενη φάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Call Center θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Teleperformance, η οποία έχει συνάψει αντίστοιχη συμφωνία και με την Microsoft. Μάλιστα, το κέντρο θα αντικαταστήσει μία αντίστοιχη μονάδα της HP στην Βαρκελώνη, κίνηση, που σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, συνιστά δείγμα εμπιστοσύνης της Ελληνικής οικονομίας.
Ο Πειραιάς συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον
Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση της συμφωνίας με τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και COSCO για την διαμεταφορά των εξαρτημάτων της εταιρίας από την Κίνα στην γραμμή παραγωγής της HP στην Τσεχία, μέσω του λιμένα του Πειραιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η HP διατηρεί γραφείο μέσα στους χώρους της COSCO στο λιμάνι.
Πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι σταδιακά από τον κόμβο της HP θα καλυφθεί η Κεντρική Ευρώπη, η Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία και χώρες της Μεσογείου, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και κράτη της Βόρειας Αφρικής όταν εξισορροπηθεί η πολιτική κατάσταση στην περιοχή.
Στο μεταξύ, πηγές της αγοράς υπογραμμίζουν ότι κατά τα πρότυπα αυτής της της συμφωνίας κινούνται οι αμερικανικές τεχνολογικές επιχειρήσεις Cisco και Dell, αλλά και η ιαπωνική SONY, όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» στις 6 Απριλίου 2013, η οποία, μάλιστα, ίσως να είναι και η πρώτη που θα διασχίσει τον «ελληνικό δρόμο του μεταξιού».
Στελέχη της αγοράς υπογραμμίζουν ότι τα οφέλη αυτής της προσπάθειας είναι πέρα από εμφανή, καθώς η μείωση του κόστους μεταφοράς μπορεί να φτάσει έως και το 20% της αξίας του προϊόντος, δίνοντας ένα συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, σημαντικά θα είναι τα οφέλη τόσο σε επίπεδο δημοσίων εσόδων, λόγω των εκτελωνισμών, όσο και στην απασχόληση – ήδη στην ζώνη της COSCO εργάζονται 1.000 άτομα. Στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζουν, διαπιστώνεται ανάκαμψη της αγοράς της πληροφορικής στην Ελλάδα, με τα δύο τελευταία τρίμηνα να καταγράφουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης.
Τι θα κάνει το Solution Center της HP
Σύμφωνα με την εταιρία, το Solution Center της Αγίας Παρασκευής θα παρέχει την δυνατότητα εξειδικευμένων λύσεων για τις επιχειρήσεις, από όλες τις προϊοντικές κατηγορίες.
«Οι πελάτες και οι συνεργάτες της HP μπορούν εφεξής να χρησιμοποιούν το Solution Center, για τεχνικές πληροφορίες και live demonstration, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου είναι δυνατή η απεικόνιση και αναπαραγωγή πραγματικών καταστάσεων λειτουργίας μιας επιχείρησης» αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρίας.
Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται, στην κατηγορία των Managed Print Services, ο Officejet Pro X, που θεωρείται ως ταχύτερος Inkjet εκτυπωτής στον κόσμο (70 σελίδες/ λεπτό) και έχει 50% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα και νέοι έγχρωμοι εκτυπωτές HP LaserJet Enterprise flow MFP M880 που διαθέτουν NFC τεχνολογία και σύστημα ασφάλειας, HP Access Control.
Επίσης, εκτίθενται λύσεις εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους (για αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κ.α.), που διαθέτουν τεχνολογίες εκτύπωσης και διαχείρισης από απόσταση, όπως η «HP ePrint and Share».
Για μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και γραφικά στα Workstations παρουσιάζεται ο Ζbook 17 Workstation, ενώ για περισσότερη ευελιξία και ταχύτητα στην επιχείρηση (Mobility, Thin Clients & Virtualization), εκτίθεται το HP ElitePad 1000, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες και έχει απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Επίσης, παρουσιάζονται σύγχρονες λύσεις RPOS (Retail Point of Sale).