Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς τηςLamdaDevelopment, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.
Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τηLamdaDevelopmentνα υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.
Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank)με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θαπροχωρήσουν στηναξιολόγησητου δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς τηςLamdaDevelopment, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίεςκαι πρότυπα αξιολόγησης («fairness opinion»).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγησητου Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων,θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.