Συνεχή και σκληρή χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για θέματα που θα απασχολήσουν την απογευματινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγ. Βενιζέλο ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και έκανε λόγο για συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση.

«Είναι αναμενόμενο, γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος του προγράμματος, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς αν οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν νέα μέτρα, απάντησε αρνητικά. «Δεν ζητούν νέα μέτρα. Όχι. Διαπραγματευόμαστε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ άφησε ανοικτή την ημερομηνία επιστροφής του Πόουλ Τόμσεν στην Αθήνα, λέγοντας πως θα επιστρέψει όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα σχετικά με δημοσιονομικά και διαρθρωτικά θέματα, αλλά και ζητήματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου, οι ίδιοι κύκλοι πάντως τοποθετούσαν προ ημερών την έλευση της τρόικας στην Αθήνα για αμέσως μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου.