Αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους εμφανίστηκεο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην τηλεόραση τουΣΚΑΪ .

«Δεν τίθεται θέμα ονομαστικού κουρέματος του χρέους δεν το επιτρέπουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες τα συντάγματα των 18 κρατών μελών της ευρωζώνης» δήλωσε οκ. Στουρνάρας μιλώντας για «αποσταθεροποίησητης ευρωζωνης με τέτοια πρακτική» και προσθέτοντας ότι «μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει βγαίνεις από το ευρώ».
«Καμία χώρα από τις 18 της ευρωζώνης δεν επιτρέπει ονομαστικό κούρεμα του χρέους στο σύνταγμα της» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
«Αλλο το PSI και άλλο να ζημιώσεις τον Γερμανό πολίτη, τον Αυστριακό πολίτη, ή πολίτες χωρών φτωχότερων από την Ελλάδα, με κούρεμα. Πιστεύετε ότι θα μπορούμε να επιτύχουμε κούρεμα χρέους με αυτές τις φτωχές χώρες;» διερωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας.

Ωστόσο ο κ. Στουρνάρας επέμεινε στο σενάριο της αναδιάρθρωσης του χρέους. «Θέλουμε μείωση χρέους και θα το πετύχουμε» είπε, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και προσδιόρισε την εκκίνηση της συζήτησης το Φεβρουάριο

Αναφερόμενος στα σενάρια μετακίνισής του από το υπουργείο Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ανέφερε ότι το θέμα δεν τον αφορά.

«Δίνω μια μάχη για την οικονομία, με ενδιαφέρει το σήμερα και η μάχη αυτή θα είναι μακρά, δεν σκέφτομαι για το αύριο, το μυαλό μου προσανατολίζεται στη σημερινή μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Δεν με ενοχλούν τα σενάρια γιατί δεν τα σκέφτομαι, δεν έχω χρόνο να τα σκεφτώ» είπε ο κ. Στουρνάρας
προσθέτονταςότι η σχέση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο είναι άριστη καιότι έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.
«Έχουμε πετύχει το 80% των όσων πρέπει να κάνουμε, έχουμε εξαλείψει τα αιτία της κρίσης, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και έχουμε εξαλείψει και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» δήλωσε οκ. Στρουρνάρας και πρόσθεσε ότι η τρόικαθα έρθει σε λίγες ημέρες. «Θέλουμε να καθυστερήσει για να έχουμε τα τελικά στοιχεία Δεκεμβρίου.» σημείωσε.


Για τις ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «ουδεμία επιχείρηση σήμερα θέτει θέμα ομαδικών απολύσεων έχουμε ακράδαντα στοιχεία ότι δεν χρειάζονται».

«Εκτιμώ ότι η τρόικα θα δεχτεί να μη γίνουν ομαδικές απολύσεις» σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «το 70% της υπέρβασης του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα θα μοιραστεί στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις».

Ο κ Στουρνάρας παρέσχε, τέλος, εκ νέου κάλυψη στη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κυρία (ΤΧΣ) Αναστασία Σακελλαρίου.