Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της Τρίτης και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς ύψους 400 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, κατά το άνοιγμα των προσφορών τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV και υποστηρίζεται από έξι επενδυτές, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus προκρίθηκε πλειοδότης με 400 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Πάλας Βουλιαγμένης.

Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά η οποία αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

ΗJERMYNSTREETREALESTATEFUNDIVLPεκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της JERMYN STREET είχε μεγάλη διαφορά από τις δύο άλλες συμμετοχές των σχημάτων ΤΕΜΕΣ και ομίλου Olayan η προσφορά των οποίων ήταν 240 εκατ. ευρώ, καθώς και των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD η οποία κυμάνθηκε στα 310 εκατ. ευρώ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.