Έξοδο στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 προέβλεψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει τις σχετικές συνθήκες και το υπουργείο Οικονομικών «προωθεί τον μηχανισμό ώστε η χώρα να βγει στις αγορές». Όπως δήλωσε, εξάλλου, «η Ελλάδα το 2014 θα εξέλθει από την παρατεταμένη ύφεση», ενώ σημείωσε πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο». Υπερασπίστηκε τέλος τον προϋπολογισμό του προσεχούς έτους αντιτείνοντας στην κριτική της αντιπολίτευσης τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ που όπως υποστήριξε «είναι πιο ευνοϊκές από εκείνες του προϋπολογισμού».

Επικαλούμενος την μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών και εξαιρώντας την εφάπαξ επίπτωση της στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί, εφέτος, στα 3,9 δισ. ευρώ και τόνισε ότι το εν λόγω πλεόνασμα, εάν εξαιρεθεί η επίδραση της ύφεσης και άλλων συγκυριακών παραγόντων, εκτιμάται ότι θα είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. «Και εργαζόμαστε, συστηματικά και μεθοδικά, για όσο το δυνατόν καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, ότι οι «θετικές ενδείξεις αποτελούν εφαλτήριο για να συνεχιστεί η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, το ταχύτερο δυνατόν, με όσο γίνεται μικρότερο κοινωνικό κόστος». «Προσπάθεια που πρέπει να δίνει έμφαση στον περαιτέρω εμπλουτισμό του δημοσιονομικού εγχειρήματος με αναπτυξιακές πολιτικές», σημείωσε.