Σε καταγγελίες κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, υποστηρίζοντας πως επιχειρείται υποβάθμιση των φορολογικών υπηρεσιών.

Η ΠΟΕ – ΔΟΥ κατήγγειλε διάσπαση του ΣΔΟΕ και «κατάργησή» του, με την μεταφορά αρμοδιοτήτων και κυρίως της αρμοδιότητας του προληπτικού ελέγχου στις Εφορίες. Έκανε δε λόγο για συνεχή υποβάθμιση των Εφοριών, εστιάζοντας στην υποστελέχωση, έλλειψη προσωπικού, στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, στην προβληματική μηχανογράφηση, κ.α…

Οι εφοριακοί ανέδειξαν και το θέμα της διακοπής λειτουργίας και συγχώνευσης Κτηματικών Υπηρεσιών, υποστηρίζοντας πως με την επιδείνωση του έργου τους, τίθεται θέμα προστασίας της δημόσιας περιουσίας.

Στην ίδια ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των εφοριακών υπαλλήλων υπογραμμίζουν πως «οι πολίτες βιώνουν την βαρβαρότητα μιας άδικης και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής», για την οποία όπως τονίζουν επανειλημμένα η ΠΟΕ – ΔΟΥ έχει καταθέσει ενστάσεις και προτάσεις.