Στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία στοχεύει η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναχώρησε την Τετάρτη για το Λονδίνο, έχοντας προγραμματίσει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών στη βρετανική πρωτεύουσα.
Με βάση τα στοιχεία του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος για το οκτάμηνο Ιανουαρίου –Αυγούστου, οι αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία στη χώρα παρουσίασαν μείωση 6,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φθάνοντας τα 1,24 εκατ. επισκέπτες, παρότι η συνολική εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυξήθηκε σημαντικά κατά 14,7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τα 12,57 εκατ. επισκέπτες.
Με αφορμή τη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2013, που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα, η υπουργός θα έχει επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των Thomas Cook και TUI, κ.κ. Andrew Cook και Johan Lundgren αντίστοιχα, ενώ έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με την υπουργό Αθλητισμού, Τουρισμού και Ισότητας κυρία Helen Grand και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Mark Simmonds, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις μεδιεθνή και βρετανικά ΜΜΕ, όπως CNBC, CNN, Sky News, Bloomberg και Financial Times.
Στο επίκεντρο θα τεθούν οιάξονες και οι στόχοι τηςστρατηγικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και ο σημαντικός ρόλος της βρετανικής αγοράς, καθώς και οι θεματικές ενότητες καιο εμπλουτισμόςτωνπροσφερομένων υπηρεσιών, για την αναβάθμιση της ποιότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον εγχώριο τομέα. Αναφορά θα γίνει και στονέοθεσμικόπλαίσιογια την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων, στασχέδια γιατηνανάδειξη νέων τουριστικώνπεριοχών, καθώς καισε στοχευμένεςπαρεμβάσειςγιατην τουριστική προβολή και την προσέλκυση βρετανών τουριστών.
Στο περιθώριο των εγκαινίων της World Travel Market τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, η υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, κάνοντας έναν απολογισμό του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά και παρουσιάζοντας τις πρώτες ενδείξεις για το 2014, καθώς και τους βασικούς στόχους για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Κατά τη συνέντευξη τύπου θα γίνει παρουσίαση της Σαντορίνης ως γαστρονομικού προορισμού και της στρατηγικής προβολής της Αθήνας-Αττικής από την αντιπεριφερειάρχη κυρία Αννα Παπαδημητρίου.