Η σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης από τη Βόρεια Αμερική προς Ελλάδα για πρώτη φορά, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του Γενικού Εμπορικού Διευθυντή της εταιρείας κ.JensBischof στην ελληνική πρωτεύουσα. Η αεροπορική εταιρία διαπιστώνει σταθερή αύξηση ταξιδιωτών από Ευρώπη και Αμερική προς Ελλάδα, αλλά και αντίστροφα, σε χώρες όπου κατοικεί και εργάζεται μεγάλος αριθμός Ελλήνων.

Την ίδια ώρα η αεροπορική εταιρία αποτελεί τη δημοφιλέστερη των Ελλήνων, χάρη στις ανταποκρίσεις και το εκτενές δίκτυο. Η Ελλάδα «έχει αποδειχθεί ένας αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος, ακόμη και σε εποχές μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Διευθυντής της Lufthansa Passenger Airlines κ. Jens Bischof. Τη «διαρκή της υποστήριξη στην Ελλάδα» και αναγνώριση της Αθήνας «ως έναν από τους σημαντικότερους κόμβους της στην Ευρώπη, για επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για λόγους επαγγελματικούς όσο και αναψυχής», τόνισε ο αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής κ. Carsten Schaeffer, αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα της χώρας.


Συνεργασίες με ελληνικά προϊόντα
Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία προωθεί ελληνικά προϊόντα, εμπλουτίζοντας πρόσφατα με εμπειρίες οινογευσίας και εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα τις υπηρεσίες εδάφους στο Lufthansa Business Lounge στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», για τους πελάτες Business Class και τους HON, Senators και Frequent Travelers του προγράμματος Miles & More. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2013 εγκαινιάζεται η νέα συνεργασία με τα Φυσικά Προϊόντα Korres, τα οποία θα διατίθενται στα αεροσκάφη της εταιρίας, προσεγγίζοντας παράλληλα νέους καταναλωτές και καινούριες αγορές.

Η μεγαλύτερη επένδυση ιδιωτικού τομέα σε νέα αεροσκάφη
Εν τω μεταξύ σε επένδυση «μαμούθ» 14 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου του προχωρά ο όμιλος Lufthansa, τη μεγαλύτερη ενιαία επένδυση ιδιωτικού τομέα στην ιστορία της γερμανικής βιομηχανίας. Κατόπιν έγκρισης από το Εποπτικό Συμβούλιο για την αγορά 59 υπερσύγχρονων αεροσκαφών, στον στόλο wide-body του Ομίλου θα προστεθούν ακόμη 34 αεροσκάφη Boeing 777-9X και 25 αεροσκάφη Airbus A350-900. Τα πρώτα αεροπλάνα θα παραδοθούν στις αρχές του 2016, αντικαθιστώντας τα παλαιότερα Boeing 747-400 και Airbus A340-300, που θα αποσυρθούν σταδιακά έως το 2025. Εκτός από τον εκσυγχρονισμό του στόλου, η επένδυση αυτή θα διασφαλίσει περίπου 13.000 θέσεις εργασίας στον όμιλο, καθώς και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε συνεργάτες και άλλους προμηθευτές.