Tο 86% των Eλλήνων πιστεύει ότι με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία και να ξεκινήσει το άνοιγμα περισσότερων επιχειρήσεων και να αναπτυχθεί η αυτοαπασχόληση, σύμφωνα με σχετική έρευνα.Με τα ποσοστά της ανεργίας να χτυπούν κόκκινο, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αναζητούν εργασία και δεν βρίσκουν, οπότε η λύση της αυτοαπασχόλησης ή της δημιουργίας δικής τους επιχείρησης είναι μονόδρομος.
Μάλιστα, οι μισοί Έλληνες επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, ενώ και οι Λιθουανοί είναι φιλόδοξοι και υποψήφιοι επιχειρηματίες.

Η επιθυμία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα παρατηρούνται σε γενικές γραμμές στην πλειονότητα των κρατών-μελών της ΕΕ, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων επιχειρηματικών προοπτικών διαπιστώνεται μείωση το 2012 σε σχέση με το 2009 του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να έχουν δική τους επιχείρηση, από 45% σε 37%.

Στην Ελλάδα όμως «ο ελληνικός λαός θέλει να ενισχύσει την οικονομία ξεκινώντας τις δικές του επιχειρήσεις, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ήδη ιδρυθεί είναι απεγνωσμένες για ανάπτυξη. Έχουν τις δικές τους ιδέες αλλά οι τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάνει λίγα για να βοηθήσουν» δηλώνει ο κ. Bill Little, διευθυντής τουFreelancerστην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι το Freelancer, που δραστηριοποιείται στην αγορά εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών παγκοσμίως, κάνει έναρξη στην Ελλάδα –www.Freelancer.gr, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία 50.000 νέων ελληνικών επιχειρήσεων μέσα σε έξι μήνες.

Αναφέρεται ότι η καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι δύο χαρακτηριστικά που καλό θα ήταν να διαθέτουν οι νέες επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν και να αντέξουν τον ανταγωνισμό.

Έλληναςfreelancerβοηθά γαλλική εταιρεία
Πολλές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο επιθυμούν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Έλληνες ώστε να κερδίσουν χρήματα, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Ο Νίκος Καρέλης είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Καταχωρήθηκε στοFreelancer.grκαι μέσα σε λίγες εβδομάδες εργαζόταν για μια σειρά από παγκόσμιες εταιρείες.
«Ανέλαβα να κάνω μια έρευνα, τόσο εντός όσο και εκτός Διαδικτύου, ώστε να δημιουργήσω μια λίστα των διανομέων ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ελλάδα για μια γαλλική εταιρεία. Παράλληλα, μετέφρασα από τα αγγλικά στα ελληνικά την ιστοσελίδα μιας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα στην Ελβετία. Επίσης μετέφρασα από τα αγγλικά στα ελληνικά τους καταλόγους τιμών για μια εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων με έδρα το Πακιστάν.
Οι εργοδότες είχαν ως βάση τη Γαλλία και το Πακιστάν. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων είχε την έδρα της στην Ελβετία αλλά εγώ έκανα τη μετάφραση για έναν ανάδοχο σύμβασης από το Πακιστάν.
Υπήρξα ενεργός επαγγελματίας για περισσότερο από 23 χρόνια. Ήμουν ιδιοκτήτης μιας εταιρείας με επίκεντρο την έκδοση περιοδικών, τόσο σε τυπωμένη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, ήμουν ιδιοκτήτης ενός ραδιοφωνικού σταθμού, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και πολλών ακόμη.
Τον περασμένο χρόνο αποφάσισα να κλείσω όλες μου τις επιχειρήσεις εφόσον οι σημερινοί καιροί είναι δύσκολοι για μια μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση εδώ και έξι χρόνια. Για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να αφήσω την Ελλάδα και να αναζητήσω μια καλύτερη τύχη κάπου αλλού, και για αυτό ξεκίνησα να εργάζομαι ωςfreelancer».
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 23 Οκτωβρίου 2013

HeliosPlus