Εκπνέει σήμερα Παρασκευή η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αναγγελίας από τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ και της Commercial Value με τις οποίες θα ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους κατά της εταιρείας. Οι αιτήσεις κατατίθενται στον επόπτη εκκαθαριστή στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι.

Σημειώνεται πως υποχρεούνται σε αναγγελία ακόμη και οι ασφαλισμένοι που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση αναγγελίας κατά τη φάση αναδιοργάνωσης του χαρτοφυλακίου ζωής. Σε περίπτωση που κατά την πρώτη ως άνω αναγγελία, είχαν κατατεθεί τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά ή και τα λοιπά αποδεικτικά της απαίτησης (λ.χ δικαστικές αποφάσεις, παραστατικά δαπανών, ληξιαρχικές πράξεις κ.α) ζητείται να βεβαιωθεί αυτό στη δήλωση αναγγελίας και να προσκομισθούν (εάν είναι δυνατόν) απλά φωτοαντίγραφα αυτών.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταθέτουν στον εκκαθαριστή σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο (από δικηγόρο) αντίγραφο τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τυχόν άλλα έγγραφα (λ.χ δικαστικές αποφάσεις, παραστατικά δαπανών, ληξιαρχικές πράξεις κ.α) που αποδεικνύουν την απαίτηση του ασφαλισμένου, αλλά και την αίτηση – αναγγελία υπογεγραμμένη από τον δικαιούχο ασφαλίσματος ή και (σε περίπτωση που αυτός είναι διαφορετικό πρόσωπο) από τον συμβαλλόμενο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κατατίθεται αυτοπροσώπως και η οποία θα πρέπει να περιέχει σαφώς στοιχεία επικοινωνίας με τον ενδιαφερόμενο (σταθερό και κινητό τηλέφωνο) .

Σε περίπτωση που η αίτηση – αναγγελίας κατατίθεται από τρίτο σε σχέση με τα ανωτέρω πρόσωπο, το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ειδική εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο (ή σε περίπτωση που αυτός είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον συμβαλλόμενο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο), το γνήσιο υπογραφής του οποίου θα πρέπει να βεβαιώνεται από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.