Την άποψη ότι είναι πρόωρη η οποιαδήποτε συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

«Το ερώτημα αυτό είναι πρόωρο, δεδομένου ότι το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014», είπε ο Ντράγκι κατά την τακτική, τριμηνιαία ακρόασή του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή, ο Ντράγκι τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και από ευρωπαϊκής πλευράς θα συνεχιστεί η συμμετοχή μέχρι τα τέλη του 2014, ενώ η συμμετοχή του ΔΝΤ θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2016.

«Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να πούμε εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ή επέκταση του σημερινού προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί επίσης και από την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού στα τέλη του 2014, καθώς και από το πόσα χρήματα θα καταφέρει να πάρει, κάτι που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει κάτι που να αναθεωρεί αυτήν την άποψη, υποστήριξε ακόμη ο Μ.Ντράγκι.