από metereologos.gr
Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017
 

Πρώτη η Σκύρος στην δημιουργία Υδατοδρομίων

Πρόταση της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία
Πρώτη η Σκύρος στην δημιουργία Υδατοδρομίων
«Θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη» είπε ο πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου του νησιού
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πρώτη Σκύρος ανοίγει τον χορό των υδατοδρομίων ολοκληρώνοντας της διαδικασίες κατάθεσης προτάσεων για υδατοδρόμιο στην Σκύρο, με την λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφερομένων για την αδειοδότηση, κατασκευή  και λειτουργία υδατοδρομίου στο νησί.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης των εγγράφων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, συνεδρίασαν και προχώρησαν στον επόμενο κύκλο συζήτησης και διαπραγμάτευσης των λεπτομερειών του υδατοδρομίου.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης  τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes S.A. ο Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτη, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής παρουσίασαν την πρόταση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου  και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες .

Η πρόταση της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A αφορούσε την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η Hellenic Seaplanes S.A.. Αναλύθηκαν όλα τα σενάρια της  ανάπτυξης του υδατοδρομίου αλλά και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία στην αμέσως επόμενη τουριστική περίοδο του 2014 που θα μπορούν μέσω ενός σχεδιασμού να ενώνονται ως προορισμοί, τουριστικά με εκδρομές και όχι μόνο, αφού παράλληλα μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν το υδροπλάνο ως μέσο μεταφοράς από έναν προορισμό σε άλλο.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος  μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: "Η προοπτική να καταστεί η Σκύρος κόμβος ενός δικτύου υδροπλοϊκής διασύνδεσης για άλλους προορισμούς θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί μας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής".

Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση όλης της  νησιωτικής Ελλάδα πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Η Σκύρος ξεκίνησε την διαδικασία και θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά αλλά και λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Καταλήγοντας επισήμανε πως η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελέτη για υδατοδρόμιο στον Μαραθώνα 
Επιστρέφουν τα υδροπλάνα στις ελληνικές θάλασσες 
Την Παρασκευή οι πρώτες άδειες για τα υδατοδρόμια  
Στα ύψη ο ανταγωνισμός των δύο εταιρειών Υδροπλάνων στην Ελλάδα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-