Καθαρά κέρδη ύψους 2,73 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Alpha Bank για το πρώτο εξάμηνο του 2013, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα οφέλη από την απόκτηση της ανακεφαλαιοποιημένης Εμπορικής Τράπεζας, ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων λογιστικών κερδών, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώνονται στα 127 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 462 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ως προς τα επιμέρους στοιχεία, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπήρξε περαιτέρω αύξηση των υπολοίπων των καταθέσεων το β’ τρίμηνο 2013 και πλέον το χαρτοφυλάκιο της ανέρχεται σε 42 δισ. ευρώ, καθώς υπήρξαν με εισροές χρημάτων ύψους 1 δις. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις ανήλθε σε 127,3% στο τέλους του πρώτου εξαμήνου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Alpha Bank, μετά την απόκτηση της

Εμπορικής Τραπέζης και την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίησή της τον Μάιο, αναμένεται να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και τη σημαντική αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες. Καθώς η οικονομία πλησιάζει σε μία αποφασιστική καμπή, η Τράπεζα ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ώστε να επιτύχει αποδόσεις που θα ανταμείψουν την εμπιστοσύνη των Μετόχων της».