Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη λίγο πριν αποπεμφθεί από την θέση του επειδή ταξίδεψε με αεροσκάφος επιχειρηματία που εμπλεκόταν στην πώληση του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Σταυρίδης σε δηλώσεις του προς την νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidente στις 4 Αυγούστου έκανε λόγο για μέτρια νοημοσύνη των Ελλήνων, ενώ αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα στις αντιδράσεις που συναντούν τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Σταυρίδης ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των πολιτών στα σχέδια για το πάρκο του Ελληνικού. «Κάνουν μόνο κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Fuck you. Μην μου λες όχι. Πες μου ναι, πες μου πώς θα γίνει. Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη νοημοσύνη των Ελλήνων: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα» είπε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Πωλείται: ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατ. κατοίκους».

Δείτε το video