Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank, η οποία επικύρωσε την αλλαγή σελίδας στο μέχρι πρόσφατα μεγαλύτερο ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό όμιλο της χώρας, μετά την ανακεφαλαιοποίησή του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Αλλαγή που δεν αφορά μόνο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της τράπεζας, αλλά και τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, καθώς το ΤΧΣ αποφάσισε να ορίσει στελέχη εκτός Eurobank, για να την οδηγήσουν ξανά σε ιδιωτικά χέρια.

Στη μεγάλη αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας ήταν παρόντες όλοι. Απερχόμενη και νέα διοίκηση.

Μεγάλοι απόντες από το νέο διοικητικό σχήμα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νίκος Νανόπουλος, ο οποίος αποχωρεί μετά από 17 χρόνια παρουσίας στο τιμόνι της, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Νίκος Καραμούζης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την ανάπτυξη των μεγεθών της τα τελευταία χρόνια.

Επικεφαλής της Eurobank ανέλαβε ο έμπειρος τραπεζίτης Χρήστος Μεγάλου, ενώ πρόεδρός της τράπεζας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Δαυίδ, ιδιοκτήτης της CoCa Cola.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Eurobank

Μιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας ο κ. Νανόπουλος επεσήμανε πως το σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Eurobank πρέπει να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί άμεσα.

Ο κ. Νανόπουλος που αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κατά την πρόσφατη διαδικασία ανανέωσης της θητείας του Διοικητικού της Συμβουλίου, μετά από 22 χρόνια παρουσίας στην Eurobank, δήλωσε πως ήδη έχει εκφρασθεί ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια για την τράπεζα, ενώ εκτίμησε πως η Eurobank θα προσελκύσει μη συστημικές τράπεζες.

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος του ΤΧΣ κυρία Αναστασία Σακελλαρίου τόνισε ότι η τράπεζα θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη με τη στήριξη του Ταμείου, συμπληρώνοντας ότι άμεσος στόχος αποτελεί η επιστροφή της σε ιδιωτικά χέρια το συντομότερο δυνατό.

Μετά το πέρας των εργασιών της γενικής συνέλευσης, όλα τα μέλη του παλαιού, φανερά συγκινημένοι, χαιρέτησαν όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες της.

Το νέο ΔΣ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα απαρτίζεται από τους: Γ. Δαυιδ, μη εκτελεστικό πρόεδρο, Χρήστο Μεγάλου, διευθύνοντα σύμβουλο, Μιχάλη Κολακιδη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και τα μη εκτελεστικά μέλη Γιώργο Γόντικα, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Τάκη Αράπογλου, Σπύρο Λορετζιάδη.

Το δημόσιο θα εκπροσωπεί ο κ. Γεωργούτσος, ενώ το ΤΧΣ ο Χάουαρτ Πρινς Ραιτ.

Οι αμοιβές του δ.σ. ορίστηκαν στα 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.