Εκτενή αναφορά στην αποχώρηση της ρωσικής Gazprom από το διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δίνοντας έμφαση κυρίως στο πώς θα καλυφθεί το κενό του ενός δισ. ευρώ που θα έμπαινε στα ταμεία του κράτους.
Οι Financial Times συνδυάζουν μάλιστα το γεγονός με την έριδα που έχει προκύψει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με αφορμή την έκθεση που το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες και αποτελούσε μια παραδοχή των λανθασμένων χειρισμών στην εφαρμογή του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το σχέδιο διάσωσης περιλάμβανε 50 δισ. ευρώ του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που επιβλήθηκε επειδή η Αθήνα έμεινε πίσω στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει συλλέξει λιγότερα από τρία δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από τις ιδιωτικοποιήσεις».
Το αμερικάνικο δίκτυο CNBC σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «μια αποτυχία να απαλλαγεί από τη ΔΕΠΑ θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών».
Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, γεγονός που μπορεί να της δώσει το περιθώριο να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους ιδιωτικοποίησης».