«Η Ελλάδα σήμερα περνά μια σημαντική στιγμή. Πρέπει να ενημερώσει όλους για το μέγα επίτευγμα το οποίο έχει επιτύχει, να μπορέσει δηλαδή να σταθεί ξανά στα πόδια της και να δείξει ότι έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να οδηγήσει στην ανάπτυξη και να μειώσει την ανεργία» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Καναδά.

Οι συνομιλίες κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του χαρακτηρίστηκαν από θετικό κλίμα για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, στενότερη διμερή συνεργασία και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ελλάδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε στο καναδικό κοινοβούλιο στην Οττάβα με τον ομόλογό του πρόεδρο της Βουλής του Καναδά, Αντριου Σίαρ, τον υπουργό Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού, Τζέισον Κένι και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Τζέραλντ Κέντι.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των παραγόντων εκείνων που μπορούν πράγματι να επηρεάσουν την κοινωνική πολιτική και οικονομική ζωή του Καναδά, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα, πάντα μέσα στο νόμιμο πλαίσιο το οποίο υπάρχει στη χώρα, που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υπογράμμισε ότι συναντήθηκε με τους ‘Ελληνες ομογενείς αλλά και τον πρόεδρο του Καναδικού Κοινοβουλίου, υπουργούς και σημαντικές προσωπικότητες τους Καναδά, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία που έχει διαγράψει σήμερα η Ελλάδα και να τους προσκαλέσει να έλθουν στην χώρα μας για επενδύσεις.