Τέσσερις νικητές θα λάβουν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που μεταφράζεται σε χρηματοδότηση εκκίνησης των επιχειρήσεών τους ύψους 575.000 ευρώ καθώς και καθοδήγηση αλλά και συμβουλευτική επιχειρηματική υποστήριξη.
Οι νικητές για το 2013 είναι οι εξής:

Stella Mare – Η εταιρία θα έχει σαν αντικείμενο την φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι και την συντήρησή τους σε οικολογικό ελαιόλαδο μαζί με πρόσθεση μπαχαρικών και μυρωδικών για το γευστικό αρωμάτισμα του προϊόντος.
Η εταιρία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 190.000 ευρώ.
Αιτούντες: κ. Γιώργος Τεριζάκης, κα. Αγγελική Τσιμπλή
Corfu Living History Museum –Μουσειακή έκθεση εν είδη αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού, όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μίας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, πραγματικές μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να «ταξιδεύει» στο παρελθόν, έχοντας μία ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη εμπειρία.
Η εταιρία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 145.000 ευρώ.
Αιτούντες: κα. Αικατερίνη Ράντου, κα. Θεοδώρα Ευθυμίου

Great Catering –Η Great Catering είναι μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία catering, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας και θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων των πελατών τους.
Η εταιρία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 130.000 ευρώ.
Αιτούσα: κα. Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου

RabT – Το RabT είναι μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Πιο συγκεκριμένα, το RabT προβάλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια video θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση έναν στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή.
Η εταιρία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 110.000 ευρώ
Αιτούντες: κ. Γιάννης Μπρούστας, κ. Γιώργος Λέτζας, κ.Λεωνίδας Γαρύφαλλος

Οι νικήτριες ιδέες επιλέχθηκαν στην βάση του επιχειρηματικού τους πλάνου, εφόσον σε αυτά ανέδειξαν καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική σύνεση, βιωσιμότητα και εταιρική ευθύνη. Πέραν της εταιρικής χρηματοδότησης κάθε νικήτρια ιδέα θα λάβει επιχειρηματική υποστήριξη στην οποία θα περιλαμβάνονται: νομικά, λογιστικά, επικοινωνία και συμβουλευτική υποστήριξη στην μηχανογράφηση. «Αυτοί οι επιχειρηματίες αντιπροσωπεύουν το μέλλον της Ελλάδος. Είμαστε υπερήφανοι για το κουράγιο και την αφοσίωσή τους στη δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων που θέτουν μία ισχυρή βάση για οικονομική αναγέννηση και ευημερία στην Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Ν. Λιβέρης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό να βοηθήσει υφιστάμενους αλλά και νέους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα.
Συνολικά, 838 άτομα πραγματοποίησαν εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ενώ 295 επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας. Η κριτική επιτροπή εξέτασε προσεκτικά κάθε επιχειρηματικό πλάνο πριν καταλήξει στην τελική επιλογή των δέκα φιναλίστ και των νικητών.