Δεν θα συμμετέχει τελικά στο νέο ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ ο κ. Γιάννης Σαβαλάνος. Με επιστολή του, ενημερώνει τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Καλαφάτη, ότι δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του.
Ο κ. Σαβαλάνος _ σύζυγος της πρώην υπουργού Παιδείας επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου _ αμφισβητεί την ηθική και νομική βάση της αντικατάστασης του Δ.Σ.με αιφνιδιαστική αυτόκλητη έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, έναν μήνα πριν την τακτική Γενική Συνέλευση στην οποία θεσμικά θα ετίθετο θέμα εκλογής νέου Δ.Σ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος ανασύνθεσης του ΔΣ είναι προφανής: η τήρηση του δόγματος 4-2-1 (δηλαδή 4 μέλη από τη ΝΔ, 2 από το ΠαΣοΚ και 1 από τη ΔΗΜΑΡ). «Προς τι το κατεπείγον, όταν το σημαντικό έργο στην «Κτηματολόγιο ΑΕ την τελευταία τριετία, έχει τύχει της διεθνούς και ευρωπαϊκής αναγνώρισης, αλλά και της κυβέρνησης, η οποία αποδέχθηκε όλες τις εισηγήσεις / πάγιες θέσεις του απελθόντος ΔΣ για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της εταιρείας, τις οποίες συμπεριέλαβε στο σχέδιο νόμου το οποίο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, αναγνωρίζοντας έτσι υπαρκτές θεσμικές αδυναμίες για την ταχύτερη πρόοδο του Εθνικού Κτηματολογίου; Προσωπικά δεν το κατανοώ και προφανώς δεν μπορώ να συμμετέχω», αναφέρει ο κ. Σαβαλάνος.
Η σύνθεση το νέου ΔΣ της εταιρείας είχε ανακοινωθεί την Τρίτη από το ΥΠΕΚΑ.