Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το άρθρο του Βήματος της περασμένης Κυριακής 7 Απριλίου με τίτλο «Όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί…» που αφορά στο θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα.
Μετά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που αναδημοσίευσε το άρθρο, την Τρίτη και η Daily Telegraph δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση κείμενο με την υπογραφή του συντάκτη Άμπροζ Έβανς-Πρίτσαρντ και τίτλο «Μεγάλες πολεμικές απαιτήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανίας εκρήγνυνται σαν ωρολογιακή βόμβα».

Στο άρθρο αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στις πληροφορίες που έφερε στο φως το κυριακάτικο φύλλο του Βήματος για το πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων που εξετάζει κατ΄ εντολή του υπουργείου Οικονομικών πιθανή αξίωση καταβολής αποζημιώσεων από την Γερμανία. Το άρθρο φιγουράρει μάλιστα ανάμεσα στα δέκα πιο διαβασμένα κείμενα της εφημερίδας, ενώ έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον του κοινού αφού κατέχει την πρώτη θέση των δημοσιευμάτων με τα περισσότερα σχόλια αναγνωστών.

Το άρθρο της Daily Telegraph σχολιάζει μάλιστα και τη χρονική στιγμή κατά την οποία η ελληνική πολιτεία επέλεξε να ρίξει φως στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η έκθεση θα θεαθεί από τους γερμανούς αξιωματούχους ως μια μορφή ηθικού εκβιασμού καθώς συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την τρόικα».