«Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην Βουλή, αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελ, πέραν του να εκφράσει τη λύπη της, χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την τρόικα.

Αναφερόμενη στο κούρεμα των καταθέσεων η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν. «Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ’ έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.