Το πρώτο συμβόλαιο διαχείρισης με ξενοδοχείο εκτός Ελλάδας (Ο’ Monot Hotel στη Βηρυτό), ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain κ. Πάνος Παλαιολόγος, κατά την 3η ετήσια συνάντηση της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 8ης HORECA, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Τη μακρόχρονη συνεργασία της HotelBrain με τα Small Luxury Hotels of the World, καθώς η εταιρεία διαχειρίζεται 23 από τα 43 ξενοδοχεία –μέλη των SLH στην Ελλάδα, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των Small Luxury Hotels of the World κ. Πολ Κερ και επίτιμος καλεσμένος στην ετήσια συνάντηση της εταιρίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα «να προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία την εμπειρία του τόπου τους στον πελάτη» και στην άνοδο των μέχρι στιγμής φετινών κρατήσεων (μέσω του slh.com), που ανέρχεται στο 26%.
Σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της HotelBrain περιλαμβάνονται 64 ξενοδοχεία, σε 22 προορισμούς ανά την Ελλάδα, στα οποία απασχολούνται 1.200 εργαζόμενοι. Παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία για το 2012, ο κ. Παλαιολόγος τόνισε ότι ο συνολικός καθαρός τζίρος των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων την περσινή χρονιά, ανήλθε στα 38,2 εκατ. ευρώ, έναντι των 30,2 εκατομμυρίων ευρώ του 2011, καταγράφοντας αύξηση 27% (δεν συμπεριλαμβάνονται ο ΦΠΑ και οι φόροι).
Την ίδια χρονιά ο μέσος όρος πληρότητας δωματίων έφθασε στο 67,2%, καθώς παρά τη δύσκολη περσινή χρονιά τα συνεργαζόμενα με τη HotelBrain ξενοδοχεία κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερό τον μέσο όρο πληρότητας δωματίων, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις). Αντίστοιχα η καθαρή μέση τιμή δωματίου για το 2012 κυμάνθηκε στα 155,9 ευρώ, έναντι των 149,2 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και το πρωινό).