Την υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης επίγειας εξυπηρέτησης με την, χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε την Δευτέρα η Olympic Handling.
Η συμφωνία προβλέπει την εξυπηρέτηση της αεροπορικής εταιρείας στα Ελληνικά αεροδρόμια από την θυγατρική της MIG. «Η Olympic Handling έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών πελατών της, συνεχίζει δυναμικά, ανανεώνοντας όλες τις συνεργασίες της για τα επόμενα χρόνια, ενώ συγχρόνως επεκτείνεται και σε νέες συνεργασίες, στηρίζοντας έτσι και την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.
H Ryanair αποτελεί ίσως τη μοναδική ultra-low cost αερογραμμή στην Ευρώπη, η οποία επιχειρεί από 55 βάσεις αεροδρομίων, προς 173 προορισμούς σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο στόλος της αποτελείται από 305 αεροσκάφη, τύπου B737-800 και μεταφέρει ετησίως 79 εκατομμύρια επιβάτες.
Η Ryanair ξεκίνησε το 2010 τις πτήσεις της σε τρία Ελληνικά αεροδρόμια ενώ το 2013 θα επιχειρεί σε 10 Ελληνικά αεροδρόμια δημιουργώντας και την πρώτη της Ελληνική βάση στα Χανιά .
Η Olympic Handling, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, έχει παρουσία σε 37 αεροδρόμια κι εξυπηρέτησε το 2012 περισσότερες από 81.500 πτήσεις που μετέφεραν 10,5 εκατομμύρια επιβάτες.