Τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι ήταν τα κέρδη της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank το 2008 από συναλλαγές που ήταν συνδεδεμένες με το σκάνδαλο Libor, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι περισσότερο από μια ντουζίνα μεγάλες τράπεζες, όπως η Barclays, η UBS και η Deutsche Bank, κατηγορούνται για τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου του Λονδίνου (Libor) και άλλων επιτοκίων κερδίζοντας τρισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και άλλες χρηματοοικονομικές συμβάσεις.
Το ζήτημα ελέγχεται από ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο και ήδη τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες από αυτές ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Το δημοσίευμα επικαλείται εσωτερικά έγγραφα τα οποία παρέδωσε στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση υπάλληλος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, και δείχνουν για πρώτη φορά το πεδίο εφαρμογής και τον τρόπο με τον οποίο μια τράπεζα κατασκεύαζε προσεκτικά μια σειρά από συναλλαγές με την ελπίδα να επωφεληθεί από μικρές αλλαγές στα διάφορα επιτόκια.