«Δεν θέλω να αφήνουμε τις υποχρεώσεις μας την τελευταία στιγμή. Δεν μας παίρνει τώρα που τα πήγαμε τόσο καλά να γίνει κάποιο λάθος, τυχαίο ή διαδικαστικό που θα θέσει σε κίνδυνο τις επόμενες δόσεις» διαμήνυσε αμέσως μετά τη σύσκεψη κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πλησιάζουν οι ημερομηνίες του Eurogroup και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι υπάρχει shortlist για τη θέση του Γενικού Γραμματέα φορολογικών θεμάτων, ο οποίος θα έχει πενταετή θητεία και θα αναφέρεται απ΄ευθείας στον πρωθυπουργό της χώρας.

Εκτακτη σύσκεψη άρχισε αιφνιδιαστικά στο υπουργείο Οικονομικών στις 13.50 της Τετάρτης όταν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Νίκης στον έκτο και στο γραφείο του υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου του προωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στη συσκεψη προσηλθαν στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης στις 14.35 μ.μ. , ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης στις 14.45 και ακολούθησε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Συζητήσαμε για θέματα οργάνωσης της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος βγήκε πρώτος από τη σύσκεψη στις 16.10. Τη ίδια ώρα μπήκαν στη σύσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η σύσκεψη αφορά το συντονισμό των προαπαιτούμενων δράσεων εν όψει του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων που έχουν ήδη εγκριθεί και φθάνουν τα 14,8 δισ. ευρώ ως το τέλος Μαρτίου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το φορολογικό νομοσχέδιο και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που πρέπει να έχουν εκδοθεί ως την 21η Ιανουαρίου.