Με 12.792 συνταξιούχους να αναζητούνται, ολοκληρώθηκε η απογραφή του ΟΓΑ, η οποία είχε ως ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2012.
Η διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου ανακοίνωσε πως σε όσους δεν απογράφηκαν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Ταυτοχρόνως, ο ΟΓΑ προχωρεί στον έλεγχο των παραπάνω περιπτώσεων και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις. Επίσης, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.
Ο ΟΓΑ καλεί όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων, τα οποία δεν δικαιούνταν να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στις υπηρεσίες του ταμείου (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους. Σε όσους συνταξιούχους δεν απογράφηκαν δίδεται μια τελευταία δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από 15.01.2013 αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους.
Εφόσον σε αυτές τις περιπτώσεις η καταβολή της σύνταξης έχει ανασταλεί θα επαναχορηγηθεί μόνο εφόσον προηγηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος.