Εξακολουθεί παρά την πτωτική του πορεία να διατηρείται σε υψηλότερα επίπεδα σχετικά με πέρσι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η διατήρηση του δείκτη σε υψηλά επίπεδα, το δωδεκάμηνο Δεκέμβριος 2011- Νομέμβριος 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο και παρά την ύφεση, οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών στα είδη ένδυσης – υπόδησης, στην αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης καθώς και των μεταφορών, λόγω αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Σημειώνεται ότι ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, με εκατοστιαία βάση το 2005, παρυσιάζει αύξηση 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσιάζει μικρότερη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω της αύξησης του δείκτη παραγωγής ορυχείων – λατομείων αλλά και της μικρότερης αύξησης των παραγωγής των μεταποιητιθκών βιομηχανιών.

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές (χωρίς τα πετρελαιοειδή) παρουσίασαν μείωση 8,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές (χωρίς τα πετρελαιοειδή) παρουσίασαν αύξηση 13,8%.

Διαβάστε αναλυτικά: – Τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή
– Τα στοιχεία του εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή
– Τα στοιχεία για τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής
– Τα στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές