Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «ενημερώνεται, παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει τις εκτιμήσεις ξένων Τραπεζών ή διεθνών Οίκων, αναφορικά με την ύπαρξη και τα πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων στον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος με αφορμή την έκθεση της Deutsche Bank για πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Οπως προσθέτει, «η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και τους όρους διεξαγωγής των γεωφυσικών ερευνών.

» Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου που επιβαίνουν στο νορβηγικό ερευνητικό σκάφος της PGS, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 30% του συνολικού έργου της γεωφυσικής διασκόπησης, το οποίο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή της η Deutsche Bank εκτιμά ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας ακόμη και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το ζήτημα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «την ώρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο που δολοφονεί τη μεσαία τάξη, που καθιστά τα παιδιά τεκμήρια, που φέρνει τους Έλληνες στην απόγνωση, η Deutsche Bank, σαν έτοιμη από καιρό, δημοσιεύει έρευνα η οποία αποδεικνύει ότι νότια της Κρήτης τα κοιτάσματα του ορυκτού πλούτου είναι 430 δισ. ευρώ», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει άμεσα να καταγγελθούν τα μνημόνια, να μην παραδοθεί ο ορυκτός πλούτος και να προχωρήσουμε στην εθνική αντιπρόταση».