από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 

Παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων

Με τροπολογία μεταφέρεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2013
Παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για την κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών ή εισφορών που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 παρατείνεται για ένα έτος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Επίσης, παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2013 η προθεσμία παραγραφής των πάσης φύσεως βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) και τα Τελωνεία χρεών που παραγράφονται εντός των ετών 2012-2013.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εως το τέλος 2013 η προθεσμία για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο 
 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ...... | 01/12/2012 07:56
  Διαλύσανε τα πάντα, φορολογικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος ........ δεν τους ενδιαφέρει η φοροδιαφυγή, τα ισοδύναμα παίρνονται με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εφτασαν σε σημείο εν'ω προβλέπεται βαση του ΚΒΣ πενταετής παραγραφή , για το οικ.έτος 2001 να ισχύει δωδεκαετία..... και όλα αυτά για να βγάλουν απόφαση περαίωσης...... να γεμίσουν τα ταμεία........ πρέπει να το πάρουν χαμπάρι.... "ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος " λαου... αν θέλουν λεφτ'α ας κόψουν τις δικές τους παχυλές αμοιβές...... η μόνη λύση είναι να μπούν στο εννιαίο μισθολόγιο......αντί να καρατομούν τον λαό.....
  nomimos
  απάντηση30
   
   
  20 χρόνια και βάλε | 30/11/2012 18:50
  Τυπικά η παραγραφή είναι πενταετής. Ουσιαστικά όμως είναι δεκαετής συν παρατάσεις επειδή αν η εφορία θεωρήσει μια δήλωση ανακριβή (δηλαδή οποιαδήποτε) η παραγραφή είναι δεκαετής συν παρατάσεις. Δεδομένου ότι έχουν δωθεί παρατάσεις από το 2000 μέχρι σήμερα, η εφορία μπορεί να επιβάλει πρόστιμα μέχρι και για το 1990. 23 χρόνια μετα!
  Κώστας
  απάντηση11
   
   
  ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - ΑΙΣΧΟΣ | 30/11/2012 18:00
  Φανταστείτε τι λένε αυτοί που τους πληρώνουμε με το αίμα μας καθημερινά. Λένε: επειδή δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε την δουλειά μας σύμφωνα με τον νόμο που θέτει και τα σχετικά χρονικά όρια θα παραμένετε σε "φορολογική εκκρεμότητα" επ αόριστον. Αν εν τω μεταξύ για παράδειγμα είστε φυσικό πρόσωπο και μεταναστεύσετε στον άλλο κόσμο μέχρι τότε, εμείς θα κινηγάμε τα παιδιά σας να μας παραθέσουν στοιχεία των φορολογικών σας δηλώσεων κι αν χρειαστεί και τα παιδιά των παιδιών σας. Φυσικά μέχρι τότε θα πληρώνετε κανονικά τους μιθούς μας. Όχι κύριοι κάντε ΤΩΡΑ τη δουλειά για την οποία σας πληρώνουμε. ΤΩΡΑ αλλιώς το μέτρο αυτό είναι άδικο και αίσχος στους πολιυτικούς που το υπογράφουν.
  Δημήτρης Κερασίδης
  απάντηση233
   
-