Στις 22 Νοεμβρίου 2012 ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων Κούρος 2012 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε το νικητή για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2012». Τα τελευταία πέντε χρόνια, απονεμήθηκαν συνολικά 250.000 € σε μετρητά σε πέντε νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου στις δυνατότητες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, απένειμε φέτος το έπαθλο των 50.000 €, στη Ρεβέκκα Πιτσίκα (στη φωτογραφία αριστερά) της People for Business. Η επιχείρηση που έχει ως έδρα την Αθήνα, ειδικεύεται στην παροχή εξειδικευμένων και αποκλειστικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.

Η επιχείρηση επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου λόγω της σταθερά αναπτυσσόμενης κερδοφορίας τα τελευταία 4 χρόνια, του υψηλού περιθώριου κέρδους και της επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το τελευταίο 12άμηνο. Από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας το 2007, η People for Business έχει επανατοποθετήσει 752 επαγγελματίες, ενώ μέσα στη φετινή χρονιά έχει προσφέρει εργασία σε 147 άτομα, 40 εκ των οποίων απέκτησαν θέσεις στην αγορά εργασίας του εξωτερικού ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο νέους δρόμους συνεργασιών.

Η People for Business έχει ως στόχο να διαμορφώσει τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στρατηγικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις απασχόλησης σε υποψηφίους, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα που πολλοί επιχειρηματίες και στελέχη επιλέγουν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, επέλεξα για 5η συνεχή χρονιά να στηρίξω τους πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες της Ελλάδας. Όταν υπάρχει όραμα, τόλμη και πίστη υπάρχουν και λύσεις. Η Ρεβέκκα Πίτσικα έχοντας μία ιδέα που βασίστηκε σε ένα βιώσιμο και υγιές επιχειρηματικό πλάνο, είδε την επιχείρησή της να αναπτύσσεται και να καρποφορεί ακόμα και σε ένα άγονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Της αξίζουν συγχαρητήρια».

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απονέμεται για 5η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το Βραβείο απευθύνεται σε νέες / νέους έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Το 2011 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία FEREIKOS HELIX που ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου. Το 2010 το Βραβείο κέρδισε η Fasmetrics, ενώ το 2009 και το 2008 είχαν αποσπάσει το Βραβείο οι εταιρείες Zoo.gr και Simply Burgers αντίστοιχα.

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation
Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas. Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται).