Μπορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να δώσουν διέξοδο από την οικονομική κρίση; Το θέμα θα συζητηθεί από βουλευτές των χωρών της ΕΕ στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στην ελληνική Βουλή.

«Η επιλογή της Ελλάδας ως τόπο του συνεδρίου μας δεν ήταν σύμπτωση, αλλά σαφής πρόθεση. Η σημερινή κρίση είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσουν τη δομή του ενεργειακού τους συστήματος και να αναδιοργανώσουν τις ενεργειακές προτεραιότητές τους, δήλωσε ο Κλόντ Τουρμέ, ευρωβουλευτής του Λουξεμβούργου (Πράσινοι/EFA) και πρόεδρος του EUFORES (Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που διοργανώνει τη Συνέλευση σε ετήσια βάση.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η κρίση να δημιουργήσει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων όσον αφορά τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα σε βάθος στην Αθήνα και να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές και τα διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» τόνισε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά, αντιπρόεδρος του EUFORES.

Για τη συμμετοχή στη Συνέλευση απαιτείται πρόσκληση.