Πέντε μνηστήρες για τον όμιλο της ΔΕΠΑ ανέδειξε η ολοκλήρωση ( στις 5 Νοεμβρίου) της φάσης του διαγωνισμού για την υποβολή Μη Δεσμευτικών Προσφορών.

Στη σχετική πρόσκληση, η οποία είχε αποσταλεί στους 14 υποψήφιους επενδυτές που προεπιλέχθηκαν κατά τη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ανταποκρίθηκαν οι εταιρίες: Gazprom, Negusneft, Socar, η κοινοπραξία των εταιριών Μ&Μ GasCo-Μυτιληναίος-Motor Oil, καθώς και οι εταιρίες PPF και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι οποίες υπέβαλαν από κοινού προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης μελετούν τις υποβληθείσες προσφορές και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υποβάλουν την πρότασή τους προς το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (των δεσμευτικών προσφορών).

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας και την εμπιστοσύνη της στη χώρα, τις προοπτικές του Ομίλου ΔΕΠΑ παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.