Τέλος δεν έχει η διαμάχη που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στην Apple και τη Samsung και έχει οδηγήσει τις εταιρείες σε έναν φαύλο κύκλο μηνύσεων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Samsung να καταθέσει μήνυση κατά της μεγάλης ανταγωνίστριάς της ισχυριζόμενη ότι το νέο «διαμάντι του στέμματος» της Apple, το νέο iPhone 5, χρησιμοποιεί τεχνολογία την οποία έχει η ίδια κατοχυρώσει με διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone και υπολογιστών tablet ξεκίνησε πέρυσι, όταν η Apple μήνυσε τη Samsung επειδή, όπως ισχυρίστηκε, η κορεάτικη εταιρεία χρησιμοποίησε δικά της σχέδια για τη δημιουργία της ταμπλέτας Galaxy 10 I.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαγορευτεί προσωρινά η κυκλοφορία της ταμπλέτας, μέτρο το οποίο ήρθη πριν από λίγες ημέρες μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο μέτωπο που έχει ανοιχτό η Apple, η οποία κατηγορείται για… δικομανία, εξ αιτίας αντίστοιχων δικαστικών αντιπαραθέσεων με διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων με τη Motorola και την HTC.