Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επαναφέρει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο σωστό δρόμο εξέφρασε την Παρασκευή το νούμερο δυο στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξαίροντας την προσήλωση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή.

«Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν τον σωστό δρόμο για την (δημοσιονομική) προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε», είπε ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC, όπως αναφέρει το Reuters.

«Είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι πιστεύω πως εργάζονται σκληρά, θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θέλουν να φτιάξουν και πάλι την χώρα τους», είπε, προσθέτοντας ότι ομάδα του Ταμείου θα επισκεφθεί την χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με τις δράσεις της ΕΚΤ, το στέλεχος του Ταμείου σημείωσε ότι «οι ιδέες του Ντράγκι για το πώς η ΕΚΤ μπορεί να στηρίξει την ευρωζώνη είναι θεωρητικά εύστοχες».

«Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί να διαλύσει τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ευρώ», υπογράμμισε.

Σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία, ο κ. Λίπτον τόνισε ότι η ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη, ενώ τα μεγαλύτερα ρίσκα είναι ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στις ΗΠΑ και τα προβλήματα χρέους στην ΕΕ.