Τίμημα 1 ευρώ για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, αφού θα έχει προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίησή της από την Credit Agricole, θα προσφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις διεκδικητές της.

Με βάση τους φακέλους που αναμενόταν να υποβάλουν έως και τις 7 το απόγευμα σε Βρυξέλλες και Παρίσι οι Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, προβλέπεται η κεφαλαιακή στήριξη της Εμπορικής με 3 δισ. ευρώ από το γαλλικό όμιλο και η εν συνεχεία συνένωσή της με το νέο του συνέταιρο στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η συμμετοχή της Credit Agricole στο νέο σχήμα θα είναι πολύ χαμηλή, κάτω του 10%.

Η ανακοίνωση της Εθνικής για την πρόταση εξαγοράς της Emporiki Bank
Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η Εθνική ανέφερε πως «σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας».

«Η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΕΤΕ.

H Eurobank για την πρόταση εξαγοράς
Από την πλευρά της και ηEurobankανακοίνωσε επίσης πως «στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank υπέβαλε σήμερα δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών».

Στα τέλη Ιουλίου είχε υποβάλλει πρόταση και η Alpha Bank
Παράλληλα, και η Alpha Bank ενημέρωσε ότι «σήμερα, 8 Αυγούστου 2012, υπέβαλε, στα πλαίσια της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος και οι λοιπές αρχές έθεσαν, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης».