Επαναδιαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που παρέχουν τους νέους πενταψήφιους αριθμούς του ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης μετά τις αντιδράσεις για το υψηλό κόστος που θα έχουν οι κλήσεις προς αυτούς.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του Οργανισμού ο κ. Βουδούρης την περιέγραψε με μελανά χρώματα, είπε ότι το έλλειμμα από τις εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί εάν πρώτα δεν αλλάξει το οικονομικό κλίμα στη χώρα.

Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, καταργείται ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό και τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), το κόστος κάθε κλήσης θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 ευρώ) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί στα 0,99 ευρώ ανά κλήση για το 14884 και 1,08 ευρώ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο.

Η κλήση για ραντεβού με γιατρό θα είναι ακριβότερη (1,18 ευρώ / λεπτό), όταν θα γίνεται από κινητό τηλέφωνο.