από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 

Εκθεση Ρακιντζή: Κακοδιοίκηση και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι

Θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη - Πρωτιά στη διαφθορά οι εφοριακοί και οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι
Εκθεση Ρακιντζή: Κακοδιοίκηση και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, κακοδιοίκηση, ανευθυνότητα και… άφεση αμαρτιών για τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς αποτυπώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011, που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Την «πρωτοκαθεδρία» στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί, λόγω της φύσης της εργασίας τους, και υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και συχνά υψηλό βαθμό στη διοίκηση.

Τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς σχετίζονται με παραβάσεις καθήκοντος, συναλλαγές δημόσιων λειτουργών κάτω από το τραπέζι και ελλιπή ή αδικαιολόγητα «πόθεν έσχες». Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων πειθαρχικών αποφάσεων είναι η απαλλαγή ή μη επιβολή της προσήκουσας σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων ποινής, γεγονός που οδήγησε το γενικό επιθεωρητή στην άσκηση ένστασης ενώπιον των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δυνατότητα που όμως περιορίζεται από το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποθέσεις που εξετάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από παρέμβαση του κ.Ρακιντζή, είναι αυξημένες περίπου κατά 10% συγκριτικά με πέρσι, στοιχείο που καταδεικνύει την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και τη διατήρηση των προβλημάτων κακοδιοίκησης. Ο γενικός επιθεωρητής άσκησε ένσταση κατά 185 πρωτόδικων πειθαρχικών αποφάσεων (εν συνόλω 1.250) που ήταν υπερβολικά επιεικείς ή η αιτιολόγησή τους ανεπαρκής.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση εφοριακού στη ΔΟΥ Τρικάλων, ο οποίος από το 1995 ώς το 2006 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εξόφληση δανείων ή λογαριασμών στους δήμους Φαρκαδόνας και Πιαλείων, τα οποία όμως ουδέποτε απέδωσε. Έτσι, ιδιοποιήθηκε περίπου 175.000 ευρώ. Το πειθαρχικό παρελθόν του ήταν πλούσιο, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε και άλλη πειθαρχική δίωξη για υπεξαίρεση σε παράβολα Δημοσίου (ΚΤΕΟ) αξίας 22.000.000 δρχ. Στον υπάλληλο είχε αρχικώς επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών.

Σε άλλη περίπτωση, εφοριακός στην Αθήνα απαίτησε 100.000 ευρώ για να μην καταχωρηθεί φορολογική παράβαση σε επιχείρηση. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών, ενώ τελικά απολύθηκε από το δευτεροβάθμιο.

Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο παρέδωσε σε εταιρεία επιταγές 230.000 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει την επιχορήγηση της επένδυσης, χωρίς να ελέγξει το σχετικό φάκελο. Σε άλλη υπόθεση, ο ίδιος εξέδωσε επιταγή ποσού 467.300 ευρώ ως προκαταβολή της προβλεπόμενης επιχορήγησης (50%), παρά το γεγονός ότι ήταν ελλιπή τα δικαιολογητικά. Αρχικά του είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών.

Υπάλληλος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θήρας απαλλάχθηκε από πειθαρχικό παράπτωμα, αν και χορηγούσε βεβαιώσεις μη οφειλής σε επιχειρήσεις που δεν είχαν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές.

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, αν και με πράξεις ή παραλείψεις του από το 2006 έως το 2010 συνέβαλε στην πρόκληση οικονομικής ζημίας σε βάρος του ΕΟΤ (από την υπογραφή δελτίων τουρισμού) και στη δημιουργία υποχρεώσεων σε βάρος του. Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι και ο Γενικός Επιθεωρητής άσκησε ένσταση.

Σχεδόν το 70% των σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων έχει τελεσθεί από «παλιούς» υπαλλήλους με α' βαθμό και αρκετά χρόνια υπηρεσίας (τουλάχιστον 20-25), ενώ πολλοί κατέχουν θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι τμημάτων κ.ά.).

Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται αναδρομικός έλεγχος όλων των «πόθεν έσχες» των περίπου 60 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι «ξηλώθηκαν» πριν από μήνες μετά τις καταγγελίες επιχειρήσεων. 

Οι υπάλληλοι ενέκριναν επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων, αν και οι επιχειρηματίες προσκόμιζαν πλαστές εγγυητικές επιστολές. Μάλιστα, φέρεται να έχουν αποδεχθεί τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές, ύψους 8 εκατ. ευρώ από υποψήφιους επενδυτές. Ο Γενικός Επιθεωρητής σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών διερεύνησαν με ποιο τρόπο παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των φακέλων, ώστε να επισπευσθούν οι επιδοτήσεις στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρίση μείωσε τη διαφθορά στο δημόσιο 
 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Οι κλέφτες του κράτους. | 28/07/2012 00:11
  Δεν υπάρχει έλληνας που να μη ξέρει πως τον κλέβουν οι χρυσοδάκτυλοι εφοριακοί, τελωνιακοί,υπάλληλοι του υπουρ.συγκοινωνιών, των πολεοδομιών κλπ. Νιώθω τρομερή αηδία πλέον να ακούω καθημερινά διαπιστώσεις και ποτέ ποινές. Ας σταματήσει αυτό το ανούσιο παραμύθι ή κάνετε κάτι ουσιαστικό ή μην εμπαίζετε τους τίμιους φορολογούμενους έλληνες.
  F. Dim
  απάντηση70
   
   
  Φταιει η δικαιοσυνη | 27/07/2012 21:40
  Η λυση θα ειναι,ολοι την ξερουν,για να μην ειμαστε παγκοσμιως στην κορυφη της διαφθορας,συμφωνα με την γνωμη του Ο.Η.Ε.Πρεπει να περασουν τα γκαγκελα των φυλακων ,απο τον προεδρο Αρειου Παγου μεχρι του Υπουργειου Δικαιοσυνης οι διοικουντες.Βεβαια πρωτοι υπευθυνοι οι πολιτικοι ,που εχουν καταργησει τα 45% των αρθρων του συνταγματος,με την καθημερινη ψηφιση νομων στην Βουλη,αντισυνταγματικων.Μαρτυρια Ελληνα νομικου και με δαφνες στον Ευρωπαικο χωρο.Οταν λεει η πολιτικη ηγεσια ,να δικασης αυτον ,τον αλλο αστον.Κατα παραγκελιαν ,η ανεξαρτησια παει περιπατο.Και γινεται η δικτακτορια του κοινοβουλιου.Να ζητησουμε θυσιες απο την δικαιοσυνη,και οι υπολοιποι να παιζουν,δεν ειναι σωστο.
  μαζι με τα υπολοιπα.
  απάντηση10
   
   
  Πες τα!! | 27/07/2012 19:48
  Πες τα επιτελους..... Κυνηγησε επισης και τους αλητες που ολοι ξερουν αλλα λιγοι φοβουνται να τους βαλουν χερι! Τι γινεται δηλαδη οι τιμιοι θα φοβουνται τους κλεφτες; Πολλοι απο αυτους εχουν και αστυνομικη προστασια, αν ειναι δυνατον! Στειλτε τους αστυνομικους στην υπηρεσια τους πολιτη!!
  Σισυφος
  απάντηση50
   
   
  Για να ακούσουμε τις ΠΟΙΝΕΣ!!! | 27/07/2012 17:15
  Γιατί ένα χαστουκάκι, ή μια παρατήρηση και μετά το ΤΙΠΟΤΑ γιατί να σταματήσει να κλέβει;; Καλά στο Ελλάντα υπάρχει έστω και ένας ως δείγμα για το μουσείο που δεν κλέβει;;; από τον μακάκα πόυ ανεβοκατεβαίνει το λεοφωρείο δίχως να πληρώνει ως τους ΑΚΗΔΕΣ ΛΑΛΙΩΤΕΣ ΤΟΛΗΔΕΣ ΓΑΠόιδες ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ ΒΑΖΕΛΙΝΟΥΣ και κυβερνήσεις με τα τσιράκια τους επί 40 χρόνια!!! ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;
  Ο κλέψας του κλέψαντος
  απάντηση21
   
   
  Και του χρόνου με υγεία! | 27/07/2012 14:55
  Να είναι γερός και δυνατός και να φτάσει σύντομα η μέρα που θα δημοσιεύσει μια καλύτερη έκθεση και τον άλλο χρόνο μια καλή έκθεση κλπ
  Κ.Α.
  απάντηση20
   
   
  Εισφοροδιαφυγή | 27/07/2012 14:30
  Για κάνετε κι έναν έλεγχο στο παραδεισένιο νησάκι της .... να δείτε πώς έχει πλουτίσει συγκεκριμένος ΙΚΑτζής από τη δεκαετία του 80 εισπράττοντας τη μίζα του από τους μαγαζάτορες για να μην πληρώνουν τις εισφορές για το προσωπικό που απασχολούν. Και το ΙΚΑ στεγνό, και ο εργαζόμενος χωρίς ένσημα. Εκεί να δείτε χρήμα!
  Ο παράδεισος της (εισ)φοροδιαφυγής
  απάντηση90
   
   
  Να απολυθούν τα πειθαρχικά τότε... | 27/07/2012 14:17
  Κανονικά θα έπρεπε να απολυθούν αυτοί που αποτελούν τα πειθαρχικά συμβούλια. Στη πραγματικότητα η ευθύνη τους είναι μεγαλύτερη από των κλεφτών. Αλλά στη χώρα που η διαφθορά αποτελούσε κυβερνητική πολιτική, τι περιμένουμε...
  Χρήστος
  απάντηση110
   
   
  Κομματοκρατία | 27/07/2012 13:36
  Στην πλειοψηφία τους οι διεφθαρμένοι είναι προϊστάμενοι.Έχετε αναρωτηθεί πως γινόταν και γίνεται η επιλογή τους?Ο πιστός κομματικά με τις κατάλληλες προσβάσεις σε βουλευτές υπουργούς.Αυτά ήταν-είναι τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος Δ.Υ για θέση προϊσταμένου.Οι δυο κομματικοί μηχανισμοί που μας κυβερνούν μεταπολιτευτικά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για ένα αποδοτικό δημόσιο.Τους ενδιέφερε η από πάνω προς τα κάτω νομή της εξουσίας.Η διαφθορά ξεκινούσε από τον πρωθυπουργό και κατέληγε στο τελευταίο τμηματάρχη.Οι εξαιρέσεις λίγες.Αυτοί δε που τολμούσαν να καταγγείλουν-συγκρουστούν μ΄αυτά τα φαινόμενα, έτρωγαν το κυνηγητό της αρκούδας.Αυτούς ξαναψηφίσατε πρόσφατα, τους ίδιους τοποθέτησαν.
  Σωκράτης
  απάντηση141
   
   
  Νισάφι πια...... | 27/07/2012 13:27
  Κάθε χρόνο ακούω τα ίδια από τον ΓΕΔΔ... Κάθε χρόνο, την ίδια έκθεση, λες και κάνει copy - paste!!! Εάν δεν καταλογιστούν ευθύνες σ' αυτούς που δεν αλλάζουν τίποτα από τον ένα χρόνο στον άλλο, δηλ. στους πολιτικούς υπεύθυνους όλων αυτών των λαμογιών, τι νόημα έχει να διαβάζουμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια και να μη προχωράμε ένα βήμα;;;; Και κουράστηκα και αηδίασα!!!
  Μαλβίνα
  απάντηση110
   
   
  Η υποκρισία κι ο φαρισαϊσμός, τα φυσικά... | 27/07/2012 12:29
  ...γνωρίσματα όλων σας. Κανένας δεν βλέπω να λέει πως σε κάθε 1 Δ.Υ. υπάρχουν 1000 που δωροδοκούν, που ''λαδώνουν'' τη μηχανή. Αμεση αλλαγή της νομοθεσίας λοιπόν, με αυστηρές ποινές γι αυτούς που ''λαδώνουν'', αλλά και φορολογικά κίνητρα σε όσους καταγγέλουν τον κάθε Δ.Υ. που ζητάει χρήμα για να κάνει τη δουλειά του.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση213
   
   
  Έκθεση Ρακιντζη | 27/07/2012 12:16
  Η εφορίακοι και άλλη δημοσιει υπάλληλοι έχουν κατα κλέψει το δημόσιο και εμης το βιολί μας, μας φταίνε η Γερμανη η αμερικάνοι κλπ.
  John
  απάντηση234
   
   
  ΑΠΟΨΗ | 27/07/2012 11:32
  Τα κρατικά λαμόγια ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Ο κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα, και οι ανεργοί του, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ (Βάζω και τον εαυτό μου μέσα) Κόμματα συνεταίρων των κρατικών κόπρων- ειδικά της αριστερας- ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; Ποιός περιμένετε να τους τιμωρήσει ΤΟ ΚΚΕ-ΤΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ; Αυτοί είναι κρατικιστές και συνέταιροι! Υ.Σ Η δημιουργία ξανά-δράση ΤΟ ΜΌΝΟ ΚΌΜΜΑ , που μιλά για απολύσεις δ.υ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ;
  ETSI!
  απάντηση1610
   
   
  Κίνημα δεν πληρώνω Δ.Υ. | 27/07/2012 11:23
  Γιατί δεν κάνουμε την συνταγματική αναθεώρηση για άρση της μονιμότητας; Διαφθορά δημοσίου σαν τη δική μας έχουν μόνο χώρες σαν το Μαρόκο και την Κολομβία. Μόνο να μας φορολογούν ξέρουν για να πληρώνουν τα καμάρια μας!
  H.B.
  απάντηση262
   
   
  Καντε ενα πειραμα | 27/07/2012 10:30
  Καντε ενα πειραμα. Δουλεψτε το δημοσιο και τις ΔΕΚΟ αποκλειστικα μονο με αυτους που εχουν διοριστει μεσω ΑΣΕΠ για 6 μηνες. Αυστηρα και κυριως σε ολες τις θεσεις ευθυνης μεχρι Διευθυντη και Γενικο. Τι εχετε να χασετε ετσι και αλλιως κατεστραμενοι ειμαστε. Η διαφορα στην αποτελεσματικοτητα θα ειναι τεραστια. Και εαν δεν θελετε να το κανετε απροκαλυπτα οριστε ελαχιστα τυπικα προσοντα ανα θεση αυτα που ζηταγε το ΑΣΕΠ ! Ειναι τοσο απλο και δεν κοστιζει τιποτα. πχ. για θεση πληροφορικης, πτυχιο σε ΤΠΕ , μαστερ και proficiency ζηταγε το ΑΣΕΠ ; Να επεκταθει και στις τοποθετησεις εσωτερικα μεχρι και δ/ντη πληροφορικης.
  AZ
  απάντηση151
   
   
   
  Υποκριτές | 27/07/2012 08:23
  Κατά τα άλλα προσβλήθηκαν, οι πάντα αθώοι Έλληνες πολίτες, οταν ο ΓΑΠ είπε πως η χώρα (άρα και οι πολίτες) είναι διεφθαρμένη. Δεν υπάρχει μέρα που να μην βγαίνει στην επιφάνεια μια υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού. Κύριοι όσο και να φωνάζετε η αλήθεια είναι πως μαζί τα φάγαμε και για την ακρίβεια εμείς φάγαμε πολύ περισσότερα απο τους πολιτικούς.
  Άγαν-Μέμνων
  απάντηση263
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  LAMOGIA PRODOTES FAGATE THN ELLADA KAI TO MELLWN T | 27/07/2012 02:49
  ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ??????? ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..ΤΟ ΔΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΖΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΘΟΣ)ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ..ΜΙΑ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ TOUIS ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ
  dpkt
  απάντηση170
   
   
  Ατιμωρησία τέλος! | 27/07/2012 01:47
  Να τιμωρηθούν όσοι επιτρέπουν με τις ενέργειες ή τις παραλήψεις τους, αμέσως ή εμμέσως, την ατιμωρησία!
  Σάκης Σαμαράς
  απάντηση220
   
   
   
  Εξθεση Ρακιντζη: Κακοδιαχείριση και διαφθορά κάτω από το τραπέζι. | 27/07/2012 00:33
  Ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει καταλάβει εδώ και πολύ καιρό, ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την εξάλειψη της διαφθοράς και αν τον γδέρνουν καθημερινά , είναι επειδή κάποιος πρέπει να πληρώσει για τις κλεψιές των επιτηδείων με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος . Εγινε λόγος για τα οικονομικά ΚΕΠ , όπου θα σταματούσε κάθε δούναι και λαβείν των Πολιτών με τους Εφοριακούς. Είδε κανείς να γίνεται τίποτε;. Το ίδιο και με τις Πολεοδομίες ... Ούτε εκεί έγινε τίποτε . Οι κάθε είδους παραβάτες πανηγυρίζουν και στο τέλος χαρατσώνονται οι έντιμοι. Αν τελικά μ' αυτές τις κατάφωρες αδικίες δεν σκοτωθούμε μεταξύ μας, μάλλον από θαύμα θα είναι
  Mέλος της Εθνικής Λέσχης των Κορόϊδων
  απάντηση210
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η χωματερή των ισόβια εξασφαλισμένων αργόμισθων | 27/07/2012 00:27
  Το κρίσιμο γεγονός των τελευταίων 30 χρόνων είναι ο απίστευτος κυνισμός και το συγκλονιστικό μέγεθος της διαφθοράς. Και εξαχρείωση δεν είναι μόνο ο χρηματισμός. Ανηθικότητα και βόρβορος είναι και η προκλητική τεμπελιά, η αδιαφορία, ο παρασιτισμός εις βάρος των μη κρατικοδίαιτων Ελλήνων. Το χρέος μιας αληθινής αριστεράς θα έπρεπε να είναι η καταγγελία του εκφαυλισμού και της σήψης και όχι η συμπαράσταση στην χωματερή των ισόβια εξασφαλισμένων αργόμισθων!
  Παντελής Γουτάσης
  απάντηση230
   
-