Νέες πιέσεις ασκούνται στην Ελλάδα εν όψει της άφιξης της τρόικας την Τρίτη στην Αθήνα. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχουν άλλες δόσεις. Προχωρώντας ένα βήμα ακόμη, υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ «δεν είναι πια τρομακτικό».

Ο Φ.Ρέσλερ, ο οποίος συχνά δεν βρίσκεται στην ίδια γραμμή πλεύσης με την Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε στο κρατικό κανάλι ARD ότι είναι «πολύ σκεπτικιστής» σε ό,τι αφορά την διάσωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της κι αυτό που είναι ξεκάθαρο -όπως είπε- είναι: «Αν δεν εκπληρώσει τους όρους, τότε δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες δόσεις».

Κατέληξε, δε, εκφράζοντας την άποψη ότι η ιδέα της εγκατάλειψης της Ευρωζώνης από την Ελλάδα «έχει χάσει το στοιχείο του τρόμου».

Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε «ηράκλεια» την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το άπαν.