Μετά από έντονες κυβερνητικές πιέσεις η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποφάσισε να δώσει χρόνο λίγων ημερών για να συνεχιστούν οι διαπραγματευτικές προσπάθειες και δεσμεύτηκε να μην καταθέσει αίτημα για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας του Ασπροπύργου.

«Κατανοούμε τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.
Επίσης, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους εργαζομένους που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν τους αφήνουν. Μακάρι οι πρωτοβουλίες που θα λάβουν οι φορείς της κυβέρνησης να φέρουν τις επόμενες ημέρες αποτέλεσμα», ανέφεραν προς «Το Βήμα» στελέχη της εταιρείας εξηγώντας την απόφασή τους να μην καταθέσουν ακόμη αίτημα για ομαδικές απολύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η απεργία που κήρυξε το σωματείο διαρκεί εννέα μήνες. Στο διάστημα αυτό η διοίκηση έχει απολύσει 120 εργαζομένους επί συνόλου 360. Η εταιρεία θέλει να λειτουργήσει το εργοστάσιο αλλά το σωματείο για να λήξει την απεργία ζητεί την επαναπρόσληψη του συνόλου των απολυθέντων, κάτι για το οποίο η διοίκηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη καθώς όπως υποστηρίζει οι παραγγελίες του εργοστασίου λόγω της ύφεσης δεν μπορούν να συντηρήσουν έναν τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ, 100 από τους εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν με επιστολή τους στον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά κ. Δ. Στρατούλη τον καλούν να πάρει συγκεκριμένη θέση για την κατάληψη του εργοστασίου. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη περι απεργοσπαστικών μηχανισμών την ώρα που η απεργία έχει χαρακτηριστεί παράνομη.