Χωρίς αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση, του υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις εργαζομένων και διοίκησης της Χαλυβουργίας Ελλάδος για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.
«Το Υπουργείο Εργασίας κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας. Το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των ίδιων των εργαζομένων. Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους να συνεισφέρουν θετικά στην εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού ο οποίος καλεί και τις δύο πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα φώτα στρέφονται προς τη διοίκηση της εταιρείας η οποία είχε διαμηνύσει ότι αν δεν λήξει η απεργία θα υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο του εργοστασίου.