Η πρώτη κλαδική σύμβαση εργασίας μετά την εφαρμογή του μνημονίου είναι πραγματικότητα. Τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, με μειώσεις μισθών κατά 15%, υπέγραψαν μετά από πεντάμηνη διαπραγμάτευση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και η Ομοσπονδία των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η νέα σύμβαση ισχύει από 1η Ιουλίου 2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2013.
Η συμφωνία επήλθε έπειτα από πρόταση που διατύπωσε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Βάσει αυτής, προβλέπεται μείωση του βασικού μισθού κατά 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και όσων καταργούνται από το μνημόνιο), ενώ διατηρούνται χωρίς αλλαγές τα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Γ. Ρέτσος χαρακτηρίζει την συμφωνία «κομβικής σημασίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου την εφετινή και την επόμενη περίοδο».
Επίσης, η συμφωνία επαναρρυθμίζει ορθολογικά και ρεαλιστικά το ζήτημα των όρων αμοιβής των εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία, λαμβάνοντας υπόψη την επιβίωση των επιχειρήσεων σε ένα συνεχώς επιδεινούμενο περιβάλλον ύφεσης. Την διατήρηση ή και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Και την επίτευξη εργασιακής ειρήνης.
Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Ξενοδόχων «η νέα σύμβαση θωρακίζει το εργασιακό περιβάλλον αποτρέποντας κακές πρακτικές που αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου».
Σημειώνεται ότι η τρέχουσα τουριστική περίοδος εξελίσσεται αρνητικά και όπως καταδεικνύεται από την έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου η χρονιά θα κλείσει με μείωση στις πληρότητες της τάξης του 10% και στα έσοδα των ξενοδοχείων, κατά 15%-20%.