Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε την Πέμπτη σε ανασκόπηση των εξελίξεων και ενημερώθηκε για την πρώτη συνάντηση των αρμοδίων στελεχών της τραπέζας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για άρση της αβεβαιότητας στις αγορές, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, συμπεριλαμβανομένων της τρόικα, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του υπουργείου Οικονομικών.

Όσον αφορά σε πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στις Διοικήσεις των Τραπεζών, το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσορίζει οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές και διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως για την ολοκλήρωσή της.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα ήθελαν την τρόικα να υπολογίζει σε 10 δισ. ευρώ το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών. Ο έλεγχος της τρόικας θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα και την επόμενη αναμένονται η συσκέψεις για την κατάρτιση προκαταρκτικού προγράμματος.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου διερευνά παράλληλα με την Κεντρική Τράπεζα το αίτημα κρατικής στήριξης 500 εκ. ευρώ που κατέθεσε πριν μια βδομάδα η Τράπεζα Κύπρου και συγκεκριμένα το κατά πόσον η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου «κατείχε εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες δεν είχε ανακοινώσει από την αρχή με σκοπό να παραπλανηθούν οι μέτοχοι της Τράπεζας».