Πηγές προερχόμενες από τη Deutsche Welle αναφέρουν ότι αξιωματούχος του Eurogroup θεωρεί πιθανή όχι μόνο την παράταση στον χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, αλλά ακόμα και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Οπως αναφέρει ο αξιωματούχος -που παραμένει ανώνυμος- «Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος είναι απολύτως λογική. Στόχος είναι να ξαναμπεί το πρόγραμμα σε τροχιά.Ολα θα εξαρτηθούν από το τι θα ζητήσει η Ελλάδα και θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις».

Ο αξιωματούχος κάνει λόγο για «νέο πρωτόκολλο συμφωνίας με την Ελλάδα», ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι το μείζον είναι «το νέο πρόγραμμα να οδηγεί σε βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και σε μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την αντυαγωνιστικότητα της οικονοίας». Προσθέτει δε ότι το ΔΝΤ «δεν είναι ανελαστικό και λαμβάνει υπόψη του τη συγκυρία».

«Το να λέγαμε ότι αποκλείεται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι σα να λέμε ότι όλα πάνε καλά. Δεν πάνε όμως», προσθέτει ο αξιωματούχος και καταλήγει: «Η συζήτηση για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα γίνει. Θα ήταν μια γραφειοκρατική αντίληψη της κατάστασης το να ισχυριστεί κάποιος ότι σήμερα έχουμε μια συμφωνία που ισχύει και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε»