Το NFC Campus είναι μία νέα ολοκληρωμένη λύση, η οποία υλοποιείται από την εταιρεία Hotech και στοχεύει στην απλοποίηση των καθημερινών διαδικασιών ρουτίνας που εκτελούνται σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, διευκολύνοντας την καθημερινότητα και αυξάνοντας το επίπεδο ασφαλείας των μαθητών, ειδικά σε περιπτώσεις ανηλίκων.

Πρόκειται για μια καινοτόμο υπηρεσία αναφορικά με τον αυτοματισμό των διαδικασιών σε σχολικά ή ακαδημαϊκά συγκροτήματα με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, την καταγραφή των κινήσεων μαθητών και προσωπικού και τη διευκόλυνση κάθε μορφής καθημερινών λειτουργιών.

Ο τρόπος λειτουργίας της είναι απλός. Οι μαθητές και το προσωπικό λαμβάνουν τα προσωπικά NFC “SofTouch” Tags (π.χ. σε μορφή κάρτας ή ειδικό βραχιόλι). Ακουμπώντας την κάρτα ή το βραχιόλι σε μία συσκευή NFC κινητού τηλεφώνου ή άλλον αναγνώστη, οι μαθητές δηλώνουν την παρουσία τους στο μάθημα, την επιβίβασή τους στο σχολικό, εγγράφονται σε μαθήματα, λαμβάνουν πρόσβαση σε χώρους ή παρεχόμενες υπηρεσίες εντός του συγκροτήματος και δηλώνουν την ταυτότητά τους στο προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια ελέγχων. Κατά τον ίδιο τρόπο, το προσωπικό του ιδρύματος δηλώνει την παρουσία του και αποκτά πρόσβαση σε ελεγχόμενους χώρους.

Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων καρτών (μαθητές, καθηγητές, προσωπικό) μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν και σε ένα σύστημα «ηλεκτρονικού πορτοφολιού», μέσω του οποίου μεταφέρουν μικροποσά στην “SofTouch” κάρτα τους και μπορούν κατόπιν να τη χρησιμοποιήσουν για πληρωμές χωρίς μετρητά σε σημεία πώλησης εντός του συγκροτήματος. Το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών του NFC Campus βελτιώνει την ασφάλεια στις συναλλαγές και διασφαλίζει ότι τα χρήματα θα ξοδευτούν μόνο σε καθορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχονται εντός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος του συγκροτήματος.

Στις δυνατότητηες του συστήματος περιλαμβάνονται η έκδοση ή ανανέωση καρτών (π.χ. κατά την εγγραφή σε κάθε ακαδημαϊκό έτος), η καταγραφή παρουσίας καθηγητών και μαθητών, ο έλεγχος ασφαλείας σε όλο το συγκρότημα και σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης, η ευκολία στην πρόσβαση και καταγραφή χρήσης των υπηρεσιών και παροχών (π.χ. βιβλιοθήκη, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.). Ακόμη προβλέπεται δυνατότητα πρόσβασης σε προσωποποιημένη πληροφόρηση και υπηρεσίες μέσω info-kiosks, ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-Purse) με χρήση των καρτών ως μέσο πληρωμής σε διάφορα σημεία πώλησης, Online παρακολούθηση δραστηριότητας των μαθητών, σε πραγματικό χρόνο, πλήρης Στατιστική ανάλυση και παραγωγή αναφορών on-line και άμεση ειδοποίηση υπευθύνων ασφαλείας και γονέων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Hotech, οι μη ενεργές συσκευές στα χέρια των μαθητών, δεν χρειάζονται τροφοδοσία, έχουν μηδενική ακτινοβολία και δεν χρειάζονται συντήρηση. Ακόμη η συνολική υπηρεσία έχει χαμηλό κόστος καθώς η τιμή μίας κάρτας δεν ξεπερνά το 1 ευρώ και ένα απλό Smart Phone με δυνατότητα NFC ξεκινά από 140 ευρώ.. Το κόστος της υπηρεσίας είναι μηνιαίο και δεν απαιτούνται επενδύσεις σε λογισμικό και hardware.

Η HOTech – Ελληνική Οργανωτική είναι εταιρεία παραγωγής και διάθεσης λύσεων λογισμικού και ολοκληρωμένων συστημάτων, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδααπό το 1987. Οι κύριοι τομείς δραστηριοτήτων της καλύπτουν την ανάπτυξη, πώληση και υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού για επιχειρήσεις και οργανισμούςστην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρέχει λύσεις στους τομείς της διαχείρισης ταυτότητας, ελέγχου πρόσβασης (Access Control), υγείας,ασφάλειας και διαχείρισης ασφαλών συναλλαγών, εφαρμογές καταναλωτικής πίστης, διαχείρισης εισιτηρίων, καθώς καιλύσεις φορητότητας και «εξαρτώμενες από τη θέση» υπηρεσίες (Location-Based services), εκμεταλλευόμενη την εμπειρία που κατέχει στις τεχνολογίες έξυπνων καρτών (smart cards), στην τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίαςNFC (Near Field Communication) καιRFID,αξιοποιώντας παράλληλα την πολυετή της εμπειρία στο σχεδιασμό συστημάτων και τη διαχείριση βάσεων δεδομένων.